ЎЗБЕКИСТОНДА ЁШЛАР ИННОВАЦИОН ТАФАККУРИНИ ЮКСАЛТИРИШНИНГ УСТУВОР ЙЎНАЛИШЛАРИ - Абдурахмонов, Хасан (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Илм-фаннинг ривожланишнинг янги босқичига ўтиш ёш тадқиқотчилар томонидан кучли интеллектуал кадрлар тайёрлашни талаб қилади: бақувват, фаол, инновацион фикрлайдиган, рақобатбардош, ўз ривожланиш даражасини доимий равишда оширишга интилаётган, профессионал ҳаракатчанлик, масъулият ҳисси ва ижодий салоҳият улар фаолиятида устувор ўринни эгаллайди. Ушбу мақолада Ўзбекистонда ёшлар инновацион тафаккурини юксалтиришнинг устувор йўналишлари таҳлил қилинган.