OLIY O‘QUV YURTI TALABALARINI PIRLSGA YO‘NALTIRILGAN TOPSHIRIQLARNI TAYYORLASHGA O‘RGATISH METODIKASI - Jumaniyazova, Go‘zal (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada o‘quvchilarning tabiiy-ilmiy, matematik va o‘qish savodxonligini aniqlashda Xalqaro baholash dasturlari ahamiyati, ularning maqsad va vazifalari haqida yoritib berilgan. Bo‘lg‘usi boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarini PIRLS xalqaro dasturini o‘rgatishda yangi avlod darsliklari asosida xalqaro talablarga javob beradigan darajada ta’lim sifatini yaxshilash va talabalarning ilmiy salohiyatini, ijodiy izlanishini ta’minlash xususida fikr yuritilgan.