MARKAZIY OSIYO MAMLAKATLARIDA CHEGARA VA SUV MUAMMOLARINING VUJUDGA KELISH ASPEKTLARI VA BUGUNGI RIVOJLANISH BOSQICHI - Abdulloyev, Jamshed (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada Markaziy Osiyo mamlakatlarida chegara va suv bilan bog’liq muammolar, ularning kelib chiqish aspektlari, shuningdek mamlakatlar o‘rtasidagi munosabatlarda uning ahamiyati ochib berilgan. Shu bilan birga Markaziy Osiyo mamlakatlari mustaqillikka erishgandan so‘ng yuzaga kelgan milliy-etnik nizolar hamda O‘zbekiston, Qirg‘iziston, Tojikiston o‘rtasidagi baxsli anklav hududlar masalasiga ham e’tibor qaratilgan.