ЎЗБЕКИСТОН ССРДА СОВЕТ ИҚТИСОДИЁТИ АСОСЛАРИ ШАКЛЛАНИШИНИНГ АЙРИМ МАСАЛАЛАРИ (1917-1937 ЙЙ.) - Пасилов, Баҳодир (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада муаллиф Ўзбекистон ССРда совет иқтисодий тузумининг шаклланиши жараёнининг айрим назарий ва амалий жиҳатлари таҳлил қилинган. Совет раҳбариятининг иқтисодий сиёсати Ўзбекистонни мамлакатнинг хом-ашё етказиб берувчи минтақага айлантиришга йўналтирилгани ёритиб берилган.