БУХОРО ВОҲАСИ АҲОЛИСИ ОИЛАВИЙ МАРОСИМЛАРИ ТАРИХИГА ДОИР МАЪЛУМОТЛАР - Нафиддинова, Хосият (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада инсонлар ҳаётида муҳим ҳисобланган, Бухоро воҳасига хос бўлган, ўзида кўплаб урф-одат ва анъаналарни мужассам этган бола туғилиши билан амалга ошириладиган ақиқа маросими, мусулмонлар учун муҳим аҳамиятга эга бўлган суннат тўйи ва бир даврдан иккинчи даврга ўтишда нишонланадиган мучал маросимларининг тарихи ва умумий хусусиятлари тўғрисида маълумот берилган.