SHARQ MUTAFAKKIRLARINING MA’NAVIY SALOHIYATNI YUKSALTIRISHDA QO‘SHGAN HISSASI - Jabborova, Saodat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada O’zbekistondagi ma’naviy salohiyatning shakllanish jarayonining o’ziga xosligi, sharq mutafakkirlarining ushbu salohiyatni yuksaltirishdagi o’rni haqida so’z boradi. Shuningdek Muso al-Xorazmiy, Ahmad al-Farg’oniy, Abu Rayhon Beruniy, Abu Ali Ibn Sino, Mizo Ulug’bek singari shaxslarning ushbu jarayonda tutgan o’rni va O’zbekiston ma’naviy salohiyatining muhim xususiyatlariga alohida urg’u berilgan.