L.Z.BUDAGOV LUG‘ATIDA ESKI O‘ZBEKCHA SO‘ZLARNING EKVIVALENTLAR YORDAMIDA IZOHLANISHI - Tuxtasinova, Mahliyoxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada ekvivalentlik tushunchasi tarixi bo‘yicha ma’lumotlar, eski o‘zbek tili (chig‘atoy)ga oid leksemalar ekvivalent usuli yordamida izohlanishi keltirilgan. Bundan tashqari har bir tahlil etilayotgan leksema yasalmalari aks ettirilgan hamda tahlillar illyustrativ materiallar bilan boyitilgan.