TURIZM YO‘NALISHI TALABALARIGA INGLIZ TILIDA SOHAVIY LEKSIKANI O‘RGATISH USULLARI - Yuldasheva, Dilfuza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Turizmning asosiy jihati uning leksikasi, ya’ni terminologiyasi desak mubolag‘a bo‘lmaydi. Sohaga kirish terminologiyani o‘zlashtirish bilan boshlanishi shubhasiz. Mazkur ilmiy maqolada turizm yo‘nalishida tahsil oluvchi talabalarga ingliz tilida sohaga oid leksikani o‘qitish texnologiyalari, terminologiyaning ahamiyati muhokama etiladi.