TALABALARNING DIGITAL KOMPETENTSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Sheraliyev, Odiljon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Rivojlanayotgan ijtimoiy sharoitlarni hisobga olgan holda, zamonaviy raqobatbardosh mutaxassis ma'lum darajadagi raqamli kompetentsiyaga ega bo'lishi kerak. Raqamli kompetentsiya sohasidagi ishlarning tahlili shuni ko'rsatdiki, bu tushuncha kam o'rganilgan. Maqolada talabalarning raqamli kompetentsiyasini shakllantirishning pedagogik va psixologik xususiyatlari to'g'risida muallifning qarashlari keltirilgan, ushbu mavzu bo'yicha ishlar tahlil qilingan, tadqiqot metodologiyasi, talabalarning raqamli kompetentsiyasini rivojlantirishning nazariy shartlari berilgan.