DAVLAT XARIDLARINI AMALGA OSHIRISHDA KORRUPSIYANI OLDINI OLISH - Raximjonov, Kamronbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Bugungi kunda respublikamizda korrupsiyaga qarshi kurashish sohasida bir qator qonun hujjatlari qabul qilinib, davlat dasturlari ishlab chiqilgan bo‘lsada korrupsiyaga oid jinoyatlar soni o‘sib bormoqda. Quyida keltirilgan statistik ma’lumotlarda budjet va budjetdan moliyalashtiriluvchi tashkilotlarda davlat xaridlarini amalga oshrishda korrupsion holatlar uchrab turibdi. Ushbu maqolada davlat haridlarini amalga oshrishda yuzaga keladigan korrupsion holatlarni kelib chiqish sabablari va ularni oldini olishda foydalanish mumkin bo‘lgan taklif va mulohazalar keltirib o‘tilgan.