KONSTITUTSIONIZM DEMOKRATIK RIVOJLANISHNING ASOSI SIFATIDA - Talapov, Baxriddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqola zamonaviy jamiyatlarda demokratik tuzilmalarni shakllantirish va mustahkamlash jarayonida konstitutsionizmning asosiy rolini o'rganadi. Muallif konstitutsionizm kontseptsiyasini huquqiy tizimning asosi sifatida tahlil qiladi, uning hokimiyatni cheklash va fuqarolarning huquq va erkinliklarini himoya qilishdagi ahamiyatini ta'kidlaydi. Maqolada konstitutsionizm rivojlanishining tarixiy konteksti va uning zamonaviy demokratik institutlarning shakllanishiga ta'siri batafsil ko'rib chiqilgan.