“TARJIMA NAZARIYASI VA AMALIYOTI” YO‘NALISHIDA TAHSIL OLAYOTGAN TALABALARDA MADANIYATLARARO MULOQOT KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Saidov, Akmal (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Chet tillarini o‘rganish nafaqat biz odamlar o‘rtasidagi umumiylikni tushunishga yordam beradi, balki nafaqat bizning tillarimiz, balki bilimlarni qurish va tashkil etish uslublarimiz va boshqalarning xilma-xilligini tushunishga yordam beradi. Ushbu tadqiqot madaniyatlararo kompetentsiyani shakllantirishni hisobga olgan holda "tarjima nazariyasi va amaliyoti" mutaxassisligi bo‘yicha talabalarni o‘qitishda yangi yondashuvni izlash zarurligini ta’kidlaydi. Ijtimoiy munosabatlarni va boshqa madaniyatlarning qanday ishlashini tushunish muvaffaqiyatli muloqot va tarjimonning asosiy vazifasini bajarish uchun asosdir.