КОРРУПЦИЯГА ҚАРШИ КУРАШ – ИНСОН ҚАДРИНИ ЮКСАЛТИРИШ МЕЗОНИДИР - Бўриев, Одил (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Бугунги кунда мамлакатимизда коррупцияга қарши курашиш борасида кенг қамровли ислоҳотлар амалга оширилиб келинмоқда. Жумладан, коррупциявий хавфларни аниқлаш ва тизимли таҳлил қилиш, уларни келтириб чиқарувчи омилларни бартараф қилиш учун маъсул бўлган алоҳида орган, яъни коррурцияга қарши курашиш агентлиги ташкил этилди. Ушбу мақолада Ўзбекистон Республикаси Конституциясида инсон ҳуқуқлари ва эркинликларининг ҳуқуқий кафолатлари, фуқароларнинг шахсий, сиёсий, иқтисодий ҳуқуқлари, коррупцияга қарши аёвсиз курашиш, жамият ҳаётида фуқароларнинг ўрни, улар учун яратилган шартшароитлар келтирилиб ўтилган.