BOSHLANG‘ICH SINFLARDA TABIIY FANLARNI VARIANTIV TUSHUNCHALAR ASOSIDA O‘QITISHDA SHARQ MUTAFAKKIRLARINING O‘RNI - Bobomurotov, Sirojiddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada Sharq mutafakkirlarining ma’naviy, axloqiy va moddiy meroslarida asosan tabiatni asrab-avaylash va foydalanish haqida ko‘rsatmalar berilgan. Shuningdek, unda atrof-muhit, tabiatga nisbatan ehtiyotkorona munosabatni rivojllantirish, jonli va jonsiz tabiatning o‘zaro aloqadorligini his eish va tabiatni bilshiga bo‘lgan qiziqishni yuzaga keltirish imkoniyatlari aks etgan.