ZARDUSHTIYLIK DINIGA OID YOZMA MANBALARNING ARXEOLOGIK MANBALARDA AKS ETISHI - Raxmonqulova, Masuma (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada zardushtiylik dinining muqqadas kitobi bo’lgan Avesto matnlaridagi ma’lumotlar va arxeologik tadqiqot ishlari natijasida aniqlangan moddiy manbalarni taqqoslab o’rganish orqali Zardushtiylik dinining tarixiy rivojlanishiga va uning O’rta Osiyodagi ta'siriga oid qimmatli ma'lumotlar keltirib o’tilgan.