GLOBAL MUAMMOLAR FALSAFASI - Raximova, Dildora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada zamonamizning global muammolari falsafiy va ijtimoiy tahlil nuqtai nazaridan ko'rib chiqiladi. Global muammolarning xarakteristikalari berilgan. Global dunyo muammolarini bartaraf etishning mumkin bo'lgan yo'llari va ularning zamonaviy inson hayotiga va butun zamonaviy sivilizatsiyaga ta'siri tahlil qilinadi. Misol tariqasida K.Lorens va P.A.Sorokinlarning global muammolarni insoniyat mavjudligiga tahdid sifatida anglash aspektida qarashlari tahlil qilinadi.