СУРХОНДАРЁ ВИЛОЯТИДА ЭКОЛОГИК ТУРИЗМНИ РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ АСОСИЙ ЙЎНАЛИШЛАРИ - Абдуллаев, Бунёд (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада Сурхондарё вилоятида экологик туризмни ривожлантиришнинг ўзига хос хусусиятлари қаламга олинган. Сурхондарё вилоятида экологик соҳасида алоқалар ўрнатиши ва ривожлантириши, мамлакатимизга туристлар оқимининг кириб келишини кўпайтириш, экотуристларга хизмат кўрсатиш учун барча шарт-шароитларни яратиш, хизмат кўрсатиш сифати ва маданиятини ошириш, экотуристлар хавфсизлигини таъминлаш, экотуристик индустрияни ташкил қилиш ва ривожлантириш учун қулай шарт-шароит ва имкониятлар мавжудлигини таҳлил этилган. Шунингдек, мақолада экотуризм ресурсларидан самарали фойдаланишнинг асосий йўналишлари сифатида инфратузилмани барпо этиш, маркетинг, тижорат ахборот тизимларини ташкил этиш механизмларини такомиллаштириш лозимлиги тавсия берилган.