IQTISODIY MADANIYATNINGMAZMUNIVAMOHIYATI - Nabiyev, Maxsud (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada iqtisodiy madaniyat tushunchasi o‘rganilib, uning mohiyati va mazmuni ochib berilgan. Iqtisodiy madaniyat ijtimoiy-madaniy muhitning muhim jihati bo‘lib, u shaxslar va butun jamiyatning iqtisodiy xulq-atvori va qarorlariga ta’sir qiladi. Maqolada iqtisodiy madaniyatning asosiy tarkibiy qismlari, jumladan, iqtisodiy qadriyatlar, me’yorlar, bilim va ko‘nikmalar, ularning iqtisodiy munosabatlar va jarayonlarga ta’siri muhokama qilinadi. Muallif iqtisodiy madaniyatni shakllantirishda ta’lim, yashash muhiti va ommaviy axborot vositalarining rolini ham ko‘rib chiqadi. Iqtisodiy madaniyatning mohiyati va mazmunini tushunish iqtisodiy savodxonlik va ijtimoiy barqarorlikni oshirishga qaratilgan ta’lim dasturlari, siyosat va strategiyalarni ishlab chiqishda muhim ahamiyatga ega.