ТАДБИРКОРЛИК ФАОЛИЯТИНИ МАЪМУРИЙ-ҲУҚУҚИЙ ТАРТИБГА СОЛИШ АСОСЛАРИНИ ЯНАДА ЛИБЕРАЛЛАШТИРИШ - Атаев, Шокир (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақола тадбиркорлик фаолиятини тартибга солувчи маъмурий-ҳуқуқий меъёрий-ҳуқуқий ҳужжатларни либераллаштиришнинг давом этаётган тенденциясини ўрганади. У бюрократик қоғозбозликни камайтириш ва корхоналарнинг автономияларини оширишга қаратилган сиёсатнинг оқибатларини ўрганади. Мақолада сўнгги пайтларда амалга оширилган ислоҳотлар ва уларнинг ишбилармонлик муҳитига таъсирини ҳар томонлама таҳлил қилиш орқали меъёрий-ҳуқуқий базани янада эркинлаштириш билан боғлиқ имкониятлар ва муаммолар ҳақида қимматли тушунчалар берилган.