MUAMMOLI TA’LIM ASOSIDA BOSHLANG’ICH SINF O‘QUVCHILARINING DIVERGENT TAFAKKURINI TARBIYALASH VA RIVOJLANTIRISH - Adizova, Nigora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Divergent tafakkur tushunchasi eng umumiy ko‘rinishida muammolarni hal etishning muqobil variantlarini ko‘ra olish qobiliyatini aks ettiradi. Divergent tafakkurning shakllanishi va rivojlanishi kreativlik bilan solishtirganda oldindan ayta olish mumkin bo‘lgan va tashqaridan boshqarish mumkin bo‘lgan jarayonligi haqida fikr mulohazalar keltirilganmiz.