TA’LIMDA FANLARARO BOG’LANISHNING AHAMIYATI - Babaeva, Maxfuza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Har xil turdagi bilimlar tizimlari ta’sirida shakllanadigan shaxsiy xususiyatlarni rivojlantirishda fanlararo aloqalarning o’rni masalasi katta qiziqish uyg’otadi. Fanlararo aloqadorlik o’quvchilarning bilish faoliyatini umumiy ilmiy g’oyalar va metodlar asosida qurish imkonini beradi. Ular fan paydo bo’lishining umumiy tamoyillarini o’rganish va ochib berishning umumiy qobiliyatini shakllantiradi.