ERKIN MEXANIK TEBRANISHLARNI MAPLE DASTURIY VOSITASI YORDAMIDA O‘RGANISH VA NAMOYISH ETISH - Turayeva, Lolaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada Maple dasturiy vositasi yordamida erkin tebranuvchi mayatniklarning garmonik tebranishlari, tezlik va tezlanishlarining hamda energiya tebranishlarining vaqtga bog‘langan animatsion grafiklari olingan.