TOSHKENT SHAHRIDA “OBOD MAHALLA” DASTURI VA UNING IJROSI XUSUSIDA AYRIM MULOHAZALAR - Shonazarova, Nargiza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada Toshkent shahrida “Obod mahalla” davlat dasturini amalga oshirish, uni yanada rivojlantirish, mahallalarni obodonlashtirish, aholi turmush tarzini yuksaltirish, xizmat koʻrsatish va servis sohalarini taraqqiy ettirish, tadbirkorlik tuzilmalari faoliyatini yaxshilash, aholi bandligini ta’minlash borasida amalga oshirilayotgan chora tadbirlar yoritilgan. Unda mahallalarga davlat tomonidan qaratilayotgan e’tibor, shahar mahallalarida kichik biznes va tadbirkorlikni rivojlantirish, uni samarali amalga oshirish yuzasidan qoʻlga kiritilgan yutuqlar va bu boradagi ayrim muammolar hamda kamchiliklar tahlil qilingan.