OʻZBEKISTON VA FRANSIYA MADANIY ALOQALARINING RIVOJLANISHI - Axmadova, Nafisa (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Oʻzbekiston va Fransiya oʻrtasidagi aloqalar, oʻzaro almashinuv, tarixiy-madaniy muloqotlar, oʻzaro kelishuv va bitimlar manbalar asosida yoritildi va tahlil etildi. Oʻzbekiston va Fransiya oʻrtasidagi iqtisodiy, ijtimoiy, madaniy sohalaridagi oʻzaro hamkorligiga toʻxtalib oʻtildi. Oʻzaro kelishuvlar asosida madaniyat, fan va ta’lim sohalarida katta yutuqlarga erishildi. Keyingi istiqbolli rejalarga kelishib olindi.