BIZNES DISKURSINING MURAKKAB LINGVISTIK TABIATI - Qodirova, Mukaddas (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada biznes-diskursning murakkab lingvistik tabiati nazariy jihatdan oʻrganilgan. Shuningdek, diskurs tahlilining ijtimoiy-pragmalingvistik parametrlari va biznes diskursiga qiyosiy tipologik yondashuvni oʻzida mujassam etgan tavsifiy-qiyosiy tahlil modeli va uni tavsiflashning kompleks integrativ metodologiyasi koʻrib chiqiladi. Ushbu model tahlilning uchta darajasidan iborat boʻlib, ularning har biri oʻz navbatida bir qator toifalar, parametrlar va xususiyatlardan iborat boʻlgan bir qator jihatlarni oʻz ichiga oladi.