INGLIZ ADABIYOTI TUSHUNCHALARINING XILMA -XILLIGI - Mamarasulova, Iroda; Xojimetov, Sa'dulla (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Muayyan xalq adabiyoti bilan tanishish, bu gʻoyani shakllantirish juda qiyin boʻlishiga qaramay, uning milliy xarakteri haqida yaxshi tasavvurga ega boʻlish imkonini beradi. Adabiyotdagi milliy muammo zamonaviy adabiy tanqidning eng dolzarb va qiziqarli muammolaridan biri, shu bilan birga, eng murakkab va kam oʻrganilgan muammolardan biridir. Bu boradagi izlanishlar muayyan muallif ijodiga yangicha nazar tashlash, uning ijodi haqidagi tushunchamizni kengaytirish va chuqurlashtirish bilan birga milliy xarakter nazariyasi rivojiga munosib hissa qoʻshish imkonini ham beradi. Bu ish ingliz adabiyotida milliy ruh ifodalovchi kontseptsiyasiga bagʻishlangan.