QASHQADARYO VOHASIDA MUNTAZAM QUROLLI HARAKATLAR TA’MINOTI (XX-asrning 20-yillarida) - Ravshanova, Gulora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Qashqadaryo vohasida sovet hokimiyatining o‘rnatilishi va mustahkamlanishi unga qarshi 1920-1930 yillarda davom etgan qurolli kurash harakati bilan uzviy bog‘liq edi. O‘z navbatida, o‘tgan asrning 20-yillarida Qashqadaryo vohasida yuzaga kelgan istiqlolchilik harakati bu hududdagi ijtimoiy-iqtisodiy va siyosiy jarayonlarga bevosita ta’sir o‘tkazib, aholining kundalik hayotidagi muammolarni yanada keskinlashtirdiki, bu jarayonlarni har tomonlama chuqur o‘rganish o‘sha davrdagi real voqelikni tasavvur qilishda muhim ilmiy ahamiyat kasb etadi.