SHIMOLIY BAQTRIYA VA ZARAFSHON MINTAQALARIDA DEHQONCHILIK VA CHORVACHILIK MADANIYATI SOHIBLARI ETNOMADANIY ALOQALARINING O‘ZBEK XALQI ETNOGENEZI SHAKLLANISHIDAGI O’RNI - Sattorov, Nurbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada diyorimizga dehqonchilik xo‘jaliklarining kirib kelishi va yoyilishi, dasht ko‘chmanchilarining shimoli-sharqdan Movaraunnahrning markaziy va janubga qarab kirib kelishi va o‘troq qabilalar bilan aralashish jarayonlari, Sarazm va Sopollitepa dehqonchilik maskanlari haqida ma’lumotlar beriladi.