QADIMGI KESH VILOYATI HUDUDIDAGI ARXEOLOGIK YODGORLIKLARINING O‘RGANILISH TARIXIDAN - Hazratov, Nurali (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada qadimgi Keshning shahar siftaida shakllanishi va rivojlanishining o‘rganilish tarixi va tarixshunosligi yoritiladi. Qadimgi Kesh viloyati va shaharlari tarixini o‘rganilish tarixi 150 yil oldin boshlagan va qadimgi Keshning dastlabki o‘rni hoziorgi Kitob tumanida xududida joylashgan bo‘lib, M.Ye.Masson tomonidan tashkil etilgan Kesh arxeologik topografik ekspedisiyasi tomonidan kashf etilgani manbalar asosida isbotlab beriladi.