ПАРЛАМЕНТ ТАРИХИ ВА ТАРИХШУНОСЛИГИ - Қурбанова, Дилрабо (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада муаллиф фундаментал тадқиқотларга асосланиб, парламентаризм тарихини ўрганишга оид тарихнавислик шарҳини таҳлил қилган. Муаллиф янада кенгроқ тадқиқ қилиш учун тадқиқотларни бир неча гуруҳга ажратади ва манбаларда парламентаризмни ўрганишга замонавий баҳо беради.