РАҚАМЛИ ИҚТИСОДИЁТ ШАРОИТИДА ХИЗМАТ КЎРСАТИШ СОҲАСИНИНГ МАЗМУНИ, ТАВСИФИ ВА РИВОЖЛАНТИРИШ ЙЎНАЛИШЛАРИ - Абдивохидов, Мамуржон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада Ўзбекистон Республикасида рақамли иқтисодиёт шароитида хизмат кўрсатиш соҳасининг ривожланиши таҳлил қилинади. Бунда асосий эътибор кичик бизнес ва тадбиркорлик субъектлари фаолияти, уларнинг хизмат кўрсатиш соҳасидаги ўзгаришларга мослашиш қобилияти, шунингдек, иқтисодиётнинг ҳудудий тузилмаси барқарорлигини таъминлашдаги ролига қаратилган. Иқтисодиётнинг савдо, транспорт ва хизмат кўрсатиш каби турли тармоқлари бўйича статистик маълумотлар таҳлил қилинади. Рақамли технологияларнинг электрон тижоратга таъсирига алоҳида эътибор қаратилиб, мамлакатимиз ҳудудларида аҳоли жон бошига ушбу соҳадаги хизматлар ҳажмини ҳисоблаш методологияси таклиф этилди.