AHOLI BANDLIGINI TA’MINLASH ISTIQBOLLARI XUSUSIDA - Radjabova, Malika (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada aholi bandligi tushunchasi iqtisodiy kategoriya sifatida tahlil qilingan va aholi bandligini ta'minlashga qaratilgan mexanizm bo'yicha takliflar ishlab chiqilgan. Ushbu takliflar tufayli mamlakatimizda ishsizlikni kamaytirish va aholi bandligini ijtimoiy zarur ishchi kuchi bilan oshirish imkoniyatlari ta’kidlandi.