ИНГЛИЗ ВА ЎЗБЕК ТИЛЛАРИДА СОЛИҚ-БОЖХОНА ТЕРМИНОЛОГИЯСИДА АНТОНИМИЯ ҲОДИСАСИНИНГ ЎРНИ - Axmedov, Oybek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақола инглиз ва ўзбек тилларида солиқ-божхона терминологиясидаги антонимия ҳодисасига бағишланган. Мақолада антонимларнинг турлари контрар, контрадиктив, градуал, комплементар антонимлар ҳақида сўз боради ва улар классификация қилиниб таҳлилга тортилган. Шунингдек, антонимик терминларнинг корреляцион муносабатлари лисоний воситалар орқали ўз ифодасини топиши амалий мисоллар билан ёритилган.