IJTIMOIY – PSIXOLOGIK MOTIVNI ANGLATISHDA PEYZAJNING OʻRNI - Jumanova, Shahnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada peyzajning badiiy adabiyotdagi vazifalari, jumladan ijtimoiy-psixologik motivni anglatishdagi oʻrni, ijtimoiy voqelik ham tabiat tasviri vositasida aks etishi, shoirning ichki kechinmalari tabiat unsurlarining obrazga aylanishi orqali namoyon boʻlish holatlari Rauf Parfi, Shavkat Rahmon, Usmon Azim kabi shoirlarning ijod namunalari misolida yoritib berilgan.