OLAMNING OʻZBEK LISONIY TASVIRIDA “FIDOIYLIK” KATEGORIYASI - Mamatqulova, Shoxsanam (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada ingliz va oʻzbek tillarida fidoyilik tushunchasini ifodalanishi, uning qoʻllanilishini tasniflash, fidoyilik tushunchasini ifodalovchi leksemalar hamda ularning ma’noviy xususiyatlari, lug‘atlardagi farqlari hamda asarlarda berilishi orqali madaniy oʻziga xosliklarini ochib berishga harakat qilingan.