TA’LIM-ISHLAB CHIQARISH INTEGRATSIYASINI KUCHAYTIRISHDA ZAMONAVIY TA’LIMNING OʻRNI VA MOLIYALASHTIRISH MEXANIZMLARI - Davlatova, Nilufar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Bugungi kunda jahonda kechayotgan globallashuv va texnologik qurollanish bosqichida sifatli ta’limga, uning natijasida yuqori bilimli, intellektual salohiyatli, xalqaro maydonlarda raqobatbardosh kadrlarga talab ortib bormoqda. Ushbu maqolada rivojlangan mamlakatlar ta’lim tizimi va ularni moliyalashtirishning oʻziga xos xususiyatlari va mexanizmlarini oʻrganish asosida Oʻzbekiston zamonaviy ta’lim tizimi samaradorligini oshirish hamda ta’lim-ishlab chiqarish integratsiyasini jadallashtirishga qaratilgan xulosa va tavsiyalar shakllantirilgan.