BOʻLAJAK BOSHLANG’ICH SINF OʻQITUVCHILARIDA NUTQ MADANIYATINI RIVOJLANTIRISHGA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Alimkulova, Ra’noxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada zamonaviy ta'lim sharoitida nutq madaniyati bilan bog'liq dolzarb muammolar va muammolar koʻrib chiqiladi va zamonaviy tadqiqotlar va amaliy tajribalar asosida echimlar taklif etiladi. Mualliflar nutq madaniyatini rivojlantirishning turli jihatlarini, jumladan, muloqot koʻnikmalarini rivojlantirish, talabalar va hamkasblar bilan samarali muloqot qilish qobiliyatini hamda til madaniyati sohasida pedagogik kompetentsiyani oshirish yoʻllarini koʻrib chiqadilar. Oʻqitishda zamonaviy texnologiyalardan foydalanish, oʻyin yondashuvlari, tadqiqot loyihalari va boshqalar kabi innovatsion usullarga alohida e'tibor qaratilmoqda.