TALABALARNING JISMONIY FAOLLIGINI OSHIRISH VA RIVOJLANTIRISH JARAYONINING SAMARADORLIK DARAJASI - Jurayev, Bobomurod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Zamonaviy pedagogik oliy taʼlim talabalarining jismoniy faolligini oshirish — pedagogik muloqotni shakllantirish jarayoni metodologik, pedagogik, psixologik, texnologik yondashuv, muayyan pedagogik tizimdagi tegishli pedagogik nazariya, amaliy tadqiqot texnologiyalari tizimini talab qildi. Bularning barchasi ishlab chiqilgan maqsadli-konseptual, tuzilmaviy-mazmundor, tizimli-pedagogik, izchil, axborot tizimlashtirilgan, metodik jihatdan mukammal, pedagogik jihatdan tadrijiy, kasbiy va shaxsiy-yoʻnaltirilgan, taʼlim muassasasida pedagogik nazariyaning amaliyot bilan mustahkam aloqasida namoyon boʻladi.