ИСЛОМ ҒОЯЛАРИНИ ЎРТА ОСИЁГА КИРИБ КЕЛИШ ТАРИХИ ВА УЛАРНИНГ МАФКУРАВИЙ ЖАРАЁНЛАРГА ТАЪСИРИ - Маматкулов , Давлатжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Тарихий тараққиёт кўплаб фанлар нуқтаи назаридан тадқиқ этилган бўлсада, лекин, ҳозиргача халқимиз тарихидаги мафкуравий жараёнлар, жумладан, ислом ғояларини Ўрта Осиёга кириб келиши ва уларнинг мафкуравий жараёнларга таъсири тадқиқ этилмаган. Мазкур мақолада ушбу йўналишда амалга оширилган илмий изланишларнинг натижалари баён этилади.