IBN SINONING “ISHORALAR VA TANBEHLAR” ASARI VA POSTKLASSIK ISLOM FALSAFASINING BOSHLANISHI - Umarjonov , Sohibjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada musulmon Sharqida ilm-fan, falsafa va ilohiyotga oid munozaralarning markaziga aylangan Ibn Sinoning “Ishoralar va tanbehlar” asari va bu asarga yozilgan sharhlar bo’yicha ilmiy taqdqiqotlar olib borgan yevropalik bir qator sharqshunoslar, jumladan, Maykl Rapoport, Ayman Shihadeh, Visnovskiy, Van Lit kabilarning fikr-mulohazalari muhokama qilinadi. Ularning asarlaridagi o’ziga xos jihatlar misollar orqali dalillanadi.