BOʻLAJAK HARBIY OFITSERLARDA UMUMMADANIY KOMPETENTLIKNI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK OMILLARI - Kuchkarov, Bahodir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada boʻlajak harbiy ofitserlarda umummadaniy kompetentlikni shakllantirishda ijtimoiy-madaniy makon, mentalitet (til, madaniyat, individuallik, faoliyat) kabi pedagogik-psixologik omillar ta’siri tahlil qilingan. Mentalitet, ijtimoiy- madaniy makon tushunchalari mohiyatiga yondashuvlar va ushbu fenomenlarning umummadaniy kompetentlik rivojidagi ahamiyati bayon qilingan.