KICHIK BIZNES SUBYEKTLARINING ISHLAB CHIQARISHINI SAMARALI AMALGA OSHIRISH KO’RSATKICHLARI - Yaqubova, Yulduz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Kichik biznes iqtisodiyotni rivojlantirishda, ayniqsa aholi bandligini taʼminlash va daromadlarni taqsimlashda muhim ahamiyatga ega. Ushbu tadqiqot tashqi va ichki kichik biznesning manfaatdor tomonlari tomonidan qo'llaniladigan subyektiv va obyektiv samaradorlik ko'rsatkichlari o'rganilgan. Ma'lumotlar keng qamrovli adabiyotlar va tadqiqotlarni o'rganish yordamida to'plangan. Natijalar shuni ko'rsatadiki, investitsiyalar va aktivlar rentabelligi kabi moliyaviy ko'rsatkichlar obyektiv ko'rsatkichlar bo‘lib, ish o'rinlari yaratish, turmush farovonligini va oila farovonligini subyektiv ko'rsatkichlari hisoblanadi.