AQOID ILMIDA KAROMAT TUSHUNCHASI VA BADIIY ADABIYOTDAGI TALQINI - Ortiqova, Mavluda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada aqida ilmining bahsli masalalaridan biri bo‘lgan valiylarning karomati haq ekanligi, Alloh o‘zi sevgan taqvodor do‘stlari (bandalari)ga izzat-ikrom sifatida ehtirom etishi, inoyati karomat tushunchasi badiiy jihatdan tahlil qilingan. Karomat egasi bo‘lish valiylikning eng asosiy va dastlabki belgisi ekanligi, valiy obrazining badiiy adabiyotdagi o‘rni va xususiyatlari haqida so‘z boradi.