“QON-QARINDOSH” KONSEPTINI FONETIK-FONOLOGIK SATHDA NAMOYON BO’LISHI - Uliqova, Mavludaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada G. Ipsen semantik maydon tadqiqotida so`zlarning leksik va grammatik umumiyligini hisobga olgan holda qarashlari, O‘tgan asrning 90-yillariga kelib o‘zbek tilshunosligida sintaktik maydon masalalalariga bag‘ishlangan tadqiqot ishlari yuzaga kelgan tadqiqotlarni ko`rib chiqamiz.