XORIJIY TILDA TURIZM VA MEHMONXONA BIZNESI SOHASIGA OID SO‘Z VA IBORALARNI O‘QITISHDA TIL KO’NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Ayatov, Raximberdi (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada ingliz tilida turizm va mehmonxona bizbesi sohasiga oid so‘z va iboralarni o‘qitishda til ko'nikmalarini rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi va tahlil qilinadi. Xalqaro turizm eng yirik va dinamik sohalardan biri sifatida ijtimoiy hayotning barcha jabhalariga, jumladan, tilga ham ta’sir qilishi muqarrar. Turistik atamalarni o‘zbek tiliga tarjima qilish va o‘zlashtirishga ilmiy yo‘naltirilgan ko‘plab turistik atamalar ishlab chiqilmoqda.