“5-1” HIMOYASINI BAJARISHDA GANDBOL O‘YINCHILARINING TAKTIK O‘ZARO TA’SIRI - Shermatov , Gulom (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada gandbol o‘yinchilarining "5-1" himoyasini amalga oshirishda taktik o‘zaro ta’siri ko‘rib chiqiladi, bu esa sportni takomillashtirishning barcha darajalarida himoyada o‘yin samaradorligini oshirishga yordam beradi. Jamoa taktikasi har doim jamoaning tayyorgarlik darajasi va dushmanning haqiqiy imkoniyatlarini hisobga olgan holda belgilanadi. Mudofaa harakatlarining samaradorligi ularning muvofiqligiga bog’liq. Ushbu turdagi himoya bilan belgilangan taktik harakatlar har qanday darajadagi musobaqalarda muvaffaqiyat uchun asos bo‘ladi. To‘g’ri taktik o‘zaro ta’sirlar ushbu turdagi himoyani rivojlantirishga xizmat qiladi, bu esa o‘yinning yuqori sifatli darajasiga olib keladi.