BADIIY MUHITDA TANQIDIYLIK VA SATIRANING TABIIY KOMMUNIKATSIYASI - Eshonqulov, Laziz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada badiiy muhitda tanqidiylik va satiraning tabiiy kommunikatsiyasikulgi falsafasi tahlili, uning tragikomik o‘lchovida inson mavjudligining asoslari haqida tanqidiy mulohazalar mavjud.Haqiqatning an’anaviyligi va diskursivligini ko‘rsatib, individual va ijtimoiy hayotning ziddiyatlarini qamrab olgan kulgi falsafasi norozilik imkoniyatlari va ehtiyojlarini amalga oshiradi. Umuman olganda, tanqidiy fikrlash kontekstidagi kulgi falsafasi borliq fojiasini emas, balki insonning uni cheksiz yengish qobiliyatini tasvirlaydi.