IQTISODIY RIVOJLANISHNING HOZIRGI BOSQICHIDA XOʻJALIK YURITUVCHI SUBYEKTLAR FAOLIYATIDAGI JORIY AKTIVLAR TUSHUNCHASI VA UNING OʻRNI - Kunduzova, Kumrixon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola iqtisodiy rivojlanishning hozirgi bosqichida xoʻjalik yurituvchi subyektlar faoliyatidagi joriy aktivlar tushunchasi va uning oʻrni oʻrganishga bagʻishlangan boʻlib, asosiy maqsad sifatida joriy aktivlar va xoʻjalik yurituvchi subyekt farovonligi oʻrtasidagi bogʻliqlikni asoslash hisoblanadi. Bugungi iqtisodiy tebranishlar va inqirozlar davrida joriy aktivlarning optimal miqdorini belgilash murakkab hisoblanadi, zero bu ularning doimiy aylanishini taʼminish, joriy ishlab chiqarish fondlari va aylanma fondlarining oʻzaro mutanosibligi bilan belgilanadi. Maqolada joriy va uzoq muddatli aktivlar va moliyalashtirish manbalari oʻrtasidagi maqbul nisbat nazariy jihatdan oʻrganildi. Maqolaning natija va muhokamalar qismida joriy aktivlarni boshqarish mexanizmining samaradorligini oshirish omillari haqida fikr yuritildi, muallif xulosalari shakllantirildi.