MAHMUD IBN MUHAMMAD IBN UMAR AL-CHAG‘MINIYNING «AL-MULAXXAS FI-L-HAY’A» RISOLASINING NUSXALARI VA QOZIZODA RUMIYNING SHARHI - Masharipova, Gularam (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Mahmud ibn Muhammad ibn Umar Al-Chag‘miniyning «Al-Mulaxxas fi-l-hay’a» risolasining nusxalari, ulardan Qozizoda Rumiy tomonidan yozilgan sharhi ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Chag‘miniy risolasiga Qozizoda Rumiy yozgan sharh aniq fanlar talabi nuqtai nazaridan, ungacha mazkur asarga yozilgan sharhlarga nisbatan mukammalroqdir. Unda «Al-mulaxxas» matni to‘la berilgan va Qozizoda Rumiy qo‘shimchalari matn ichiga joylashtirilib, ustiga chiziq chizib chiqilgan. Qozizoda Rumiy tuzgan sharhning jahon kitob xazinalaridagi qo‘lyozmalari ko‘p. Undan bir parchasini ushbu maqolada keldirdik.