TA’LIM VA KASB-HUNAR ISLOHOTLARI GENEZISI: KASBIY FAOLIYAT VA MEHNATGA MUNOSABATNING TARIXIY SHAKLLANISHI - Urinov, Xushnudjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
So’ngi yillarda mamlakatimizda ta’lim va kasb-hunarga doir islohotlar keng ko’lamda olib borilmoqda. Kasb-hunar ta’limi tizimining modernizatsiyalash jarayoni ta’lim konsepsiyasini doimiy ravishda qayta ko‘rib chiqishni taqozo etadi, kasbiy ta’limni ijtimoiy-falsafiy nuqtai-nazardan o‘rganishning refleksiv mexanizmlarini ishlab chiqish esa bu tadqiqot mavzusining dolzarbligini belgilaydi. Maqolada ta’lim va kasb-hunar islohotlari genezisi, shuningdek, kasbiy faoliyat va mehnatga munosabatning tarixiy shakllanishi turli xil manbalar asosida ochib berilgan.